Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
O presupunere astronomic de greșită
26 April 2012

Ani de-a rândul astronomii au presupus că pot calcula cantitatea de material stelar dintr-o galaxie în funcție de luminozitatea sa. Plecând de la aceste date ei estimau cam câte stele ar fi într-o galaxie. Acestă teorie însă a fost recent testată de o echipă de astronomi care au descoperit că luminozitatea unei galaxii nu este un indicator foarte bun al numărului de stele din ea.

Inițial astronomii au analizat mai multe galaxii pentru a crea modele 3D detaliate ale mișcarii stelelor în interiorul lor. Acestă informație a fost apoi introdusă într-un „supercomputer” pentru a calcula cam câtă materie este cu adevărat în interioerul unei galaxii. Folosind supercomputerul, astronomii au descoperit ca unele dintre cele mai vechi galaxii din Univers au de trei ori mai mult material decât a fost prezis de strălucirea lor.

Dar de ce acest material nu strălucește puternic? „Galaxiile pot conține un număr mare de stele mai mici” a spus astronomul Michele Cappellari. Aceste stele mici nu vor emite o cantitate mare de lumină, dar luate la un loc ele încorporează o cantitate mare de material. Ea a mai adăugat că o parte din acest material ar fi fost folosit pentru a crea planete. ( Tot așa cum s-au format și planetele din Sistemul Solar,  din același nor de gaz și praf s-a format și Soarele.) Iar o altă parte din material s-ar putea ascunde în stelele moarte care nu mai strălucesc.

Michelle este încântă de noua descoperire. „Acesta ne arată cât de multe mai sunt de descoperit despre evoluția galaxiilor și a Universului timpuriu” , spune astronomul.

Interesant

Cel mai puternic supercomputer este mai rapid decât 28 000 de console Sony PlayStation 3s combinate!

More information

Acest Space Scoop a fost realizat pe baza unui comunicat de presă de la ASTRON.

Share:

More news
12 October 2020
1 October 2020
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020

Images

An Astronomically Wrong Assumption
An Astronomically Wrong Assumption

Printer-friendly

PDF File
1.3 MB