Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
De ce nu ai putea ascunde nava ta spațială într-o nebuloasă
16 April 2014

Acestă fotografie nouă ilustrează norul cosmic sau nebuloasa Gum 41. Acestă nebuloasă este formată din hidrogen, cel mai comun gaz din Univers.

În centrul ei se află o mulțime de stele tinere, strălucitoare și fierbinți. Stelele emană o cantitate mare de energie luminoasă care face hidrogenul aflat în vecinătate să strălucească în aceste culori vii.

Multe dintre fotografiile astronomice ilustrează nebuloase colorate, ca și aceasta de mai sus. In aceste fotografii norii par denși și strălucitori, dar acest lucru este înșelător.

Dacă un călător spatial ar putea ajunge cu nava în interiorul nobuloasei Gum 41, cel mai probabil nici nu ar observa că se află în interiorul unui nor. Acești nori sunt atât de rarefiati încăt nu pot fi percepuți de ochiul uman.

Acesti nori seamănă cu o ceață foarte rarefiată: de la o distanța de câtiva metri, ceața pare un perete pufos pe care urmează să-l străbați. Dar pe măsură ce te apropii, acesta pare sa dispară - tot timpul ești parcă pe punctul de a ajunge acolo.

Iar acești nori spațiali sunt mult mai rarefiați decât ceața!

Acest lucru explică de ce acest nor mare și strălucitor nu a fost descoperit pănă în 1951!

Interesant

Nu poți avea încredere în tot ce apare la TV: seriale ca Star Trek, StarWars sau  BattleStar: Galactica au ilustrat nave spațiale ascunzându-se în interiorul unor nebuloase dense. Dar acum, tu știi mai bine - acești nori nu oferă deloc refugiu  navelor care încearcă să se ascundă.

Share:

More news
12 October 2020
1 October 2020
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020

Images

Why You Couldn't Hide Your Spaceship in a Nebula
Why You Couldn't Hide Your Spaceship in a Nebula

Printer-friendly

PDF File
1.1 MB