Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
Este rândul meu să strălucesc!
25 April 2012

Uită-te la acestă fotografie superbă ce conține foarte multe stele. Unde ți se oprește privirea? La colecția de puncte albe și albastre situate în partea dreptă? Acesta este o grupare tânără de stele, formată din multe stele foarte fierbinți.


Acum apasă pe fotografie pentru a o vedea la o dimensiune mai mare. Gruparea de stele strălucitoare este tot acolo (în coltul din stânga sus), dar acum sunt mult mai multe lucruri care vor să-ți atragă atenția. Nu-ți face cu ochiul și norul de gaz de culoare roșie situat în partea de jos a fotografiei?


Gruparea de stele este foarte aproape de un alt nor de gaz, mult mai mare, numit Nebuloasa Eagle, care nu apare însă în acestă imagine. În fotografiile care ilustrează marea Nebuloasă Eagle (Vulturul), gruparea de stele este aproape nesemnificativă. Ce decădere!


Astronomii fotografiază adesea regiuni mici de pe cer astfel încât obiectele care în mod normal ar trece neobservate, ca acestă grupare, să aibă și ele momentul lor de glorie. Puteți încerca și singuri: acoperiți cu mâinile anumite părți din acestă fotografie pentru a crea o imagine total nouă. V-a ajutat acest lucru să identificați regiuni pe care nu le-ați observat înainte?

 

Interesant

Acesta este cea mai nouă fotografie de la European Southern Observatory , dar ei au sute de fotografii! Aici puteți vedea top 100 fotografii de la ESO. www.eso.org/public/images/archive/top100

More information

 

Acest Space Scoop este realizat pe baza unui comunicat de presă de la ESO.

Share:

More news
6 May 2020
24 April 2020
20 April 2020
9 April 2020

Images

Einmal im Rampenlicht stehen
Einmal im Rampenlicht stehen

Printer-friendly

PDF File
1.2 MB