Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
O nouă privire către grupul stelelor tinere
21 May 2014

Calea Lactee este galaxia în care trăim, o colecție de miliarde de stele fierbinți incandescente, planete și gaz cosmic.

 Dacă ați fost destul de norocoși să vă bucurați de un cer întunecat, departe de poluarea luminoasă din orașe, poate că ați văzut Calea Lactee arcuindu-se maiestuos peste cerul de noapte.

 Din locul nostru de pe Pământ, Calea Lactee arată ca un arc neclar de lumină galbenă albuie. Aceste aglomerări de lumină galbenă sunt de fapt mii de stele pe care ochii noștri nu se pot separa individual- dar telescoapele noastre pot!

 Această fotografie prezintă un petic al galaxiei noastre care conține un grup de sute de stele tinere apropiate. Studiind acest grup și verișorii lor din altă parte a Căii Lactee, astronomii pot afla mai multe despre Calea Lactee și despre modul în care se formează stelele.

 Acum știm ca Calea Lactee este o galaxie de tip spirală.  Este alcătuită din patru brațe curbate formate din gaz, praf și stele. Acest grup de stele se află în brațul Carina-Săgetător, numit după cele două constelații în care se află (constelația Carina și constelația Săgetător).

Interesant

În timpul unei nopți clare, ar trebui să vedem peste 2500 de stele cu ochiul liber. Din nefericire, poluarea luminoasă cauzată de luminile stradale, mașini, magazine și case ne împiedică să le vedem pe toate. Vizitați Dark Skies International și aflați cum putem avea un cer curat.

Share:

More news
12 October 2020
1 October 2020
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020

Images

Fresh Look at a Young Star Cluster
Fresh Look at a Young Star Cluster

Printer-friendly

PDF File
1.2 MB