Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
De Verborgen Bodem Voor Ons Toekomstige Huis Op De Maan
2 November 2017

Veel mensen zien de toekomst gevuld met zwevende ruimteschepen, koepelvormige gebouwen en kunstmatige tuinen op de Maan. Maar als je droomt van een nieuw leven buiten de Aarde, dan moet je misschien van gedachten veranderen. Want de luxe villa’s van de toekomst zijn misschien wel ondergrondse grotten op de Maan!

De Maan is onze naaste buur. Met maar drie dagen reizen vanaf de Aarde, is het de meest geschikte plek voor een tweede thuis voor de mens.

Om deze droom waar te maken, hebben onderzoekers gekeken naar ondergrondse tunnels die mogelijk bestaan op de Maan.

Op foto’s van de Maan zien we aan het oppervlak vele putten die zijn ingestort. Dat doet denken dat daaronder enorme tunnels en grotten verborgen zijn. De tunnels kunnen deel uitmaken van gigantische netwerken, groot genoeg voor straten, of zelfs dorpen voor toekomstige ontdekkingsreizigers.

Maar onze goede buur de Maan is stukken gevaarlijker dan de Aarde. De temperatuur aan het oppervlak kan twee keer zo laag worden als de Zuidpool op Aarde, en zo hoog als 100°C! Dat komt vooral doordat de Maan geen atmosfeer heeft zoals de Aarde.

Ondergronds leven op de Maan zou ons beschermen tegen deze dodelijke temperaturen, een schuilplek geven tegen vallende ruimtestenen, en de gevaarlijke straling van de Zon blokkeren. En ook zijn deze ondergrondse paradijzen perfect voor ruimtewezens die misschien op de Maan leven of op Mars.

Om meer te leren over de ondergrondse grotten op de Maan, hebben onderzoekers gekeken naar vergelijkbare grotten op Aarde. Deze werden lang geleden gevormd door ondergrondse rivieren van lava, net zoals de grotten op de Maan.

Astronauten worden getraind in de grotten op Aarde, zodat ze kunnen leren hoe ze onderzoek kunnen doen tijdens toekomstige missies naar Mars of de Maan.

Geinig weetje

Om een beter beeld te krijgen van ondergrondse grotten op de Maan, hebben we een meteoor nodig die het dak van de grotten doorboort of laat instorten, en de verborgen tunnels onthult.

Share:

More news
12 October 2020
1 October 2020
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020

Images

Lava Tubes in Lanzarote
Lava Tubes in Lanzarote

Printer-friendly

PDF File
1.0 MB