Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
Locurile ascunse de pe Lună pot deveni vilele de lux ale viitorului!
2 November 2017

Pentru mulți oameni, imaginea despre viitorul nostru în spațiu constă în nave spațiale, în existența unor sere lunare și a unor clădiri asemănătoare cupolelor. Dar dacă visezi la o viață nouă dincolo de Pământ, poate că vrei să-ți schimbi perspectiva. Peșterile subterane de pe Lună pot deveni vilele de lux ale viitorului!

Luna este cel mai apropiat vecin. Aflată la doar trei zile distanța de Pământ, este o țintă evidentă pentru omenire pentru o nouă casă. Pentru a face ca acest vis să devină realitate, oamenii de știință au cercetat tuneluri subterane care ar putea exista pe Lună.

 Fotografiile de pe  Lună prezintă lanțuri de gropi prăbușite la suprafață, sugerând că în adâncime ar putea să se ascundă enorme  caverne și tuneluri. Tunelurile ar putea face parte din rețele uriașe, suficient de mari pentru a se potrivi străzilor sau chiar orașelor pentru viitorii exploratori.

 În ciuda faptului că este vecinul nostru cel mai apropiat, Luna este un loc mult mai ostil decât Pământul. Temperaturile de pe suprafață pot scădea până la o temperatură de două ori mai joasă decât cea de la  polul sudic al Pământului sau pot crește până  la 100 ° C! Acest lucru se datorează în mare parte faptului că nu există o atmosferă pe Lună așa cum avem pe Pământ.

 Locuințele subterane de pe Lună ne-ar proteja de aceste temperaturi mortale, adăpostindu-ne de  căderi de roci din spațiu și blocând radiația periculoasă a Soarelui. În plus, paradisurile subterane ca acestea ar putea fi perfecte pentru o viață extraterestră care ar putea trăi pe Lună sau pe Marte.

 Pentru a afla mai multe despre peșterile subterane de pe Lună, oamenii de știință și-au îndreptat atenția spre peșteri similare pe Pământ. La fel ca peșterile de pe Lună, acestea s-au format cu mult timp în urmă, de lava care curge în subteran.

Astronauții sunt instruiți în peșterile de pe Pământ, învățând cum să efectueze cercetarea pe care ar trebui să o facă în timpul viitoarelor misiuni pe Lună sau pe Marte.


Interesant

Pentru a avea o viziune mai bună asupra peșterilor subterane de pe Lună, am avea nevoie ca un meteor să prăbușească sau să perforeze  acoperișul peșterii, dezvăluind tunelurile  ascunse mai jos.

Share:

More news
12 October 2020
1 October 2020
16 September 2020
14 September 2020
10 September 2020

Images

Lava Tubes in Lanzarote
Lava Tubes in Lanzarote

Printer-friendly

PDF File
1016.3 KB