Find Us Online At
iBookstore
Android app on Google Play
Like Us
A programme by
Galaxiile jucând Remorcher de Razboi
20 April 2011

În Univers, galaxiile sunt de obicei departe una de cealaltă.  De exemplu, ar trebui să aliniezi 25 de galaxii de mărimea galaxiei noastre, Calea Lactee, pentru a ajunge la ce cel mai apropiat vecin, și anume Galaxia Andromeda. Cu toate acestea, cele mai mari galaxii din această frumoasă fotografie nouă sunt foarte apropiate – spațiul dintre ele este cam jumătate din mărimea galaxiei noastre, Calea Lactee.

Dacă  te uiți cu atenție, vei observa ca ambele galaxii au o formă de spirală, prin urmare  se numesc galaxii spirală.  Brațele lungi ale galaxiilor spirală sunt  pline de stele si gaze,  care se învart în centrul galaxiei.  

Galaxiile din fotografie  sunt atât de apropiate  una de cealalată încât  trag de brațele celeilalte.  Acest lucru le schimbă forma!  De exemplu, galaxia din stanga seamana acum mai degrabă cu o pată luminoasă decât cu o spirală perfectă.  Acest lucru se întamplă din cauza vecinului care a tras tot gazul fierbinte și strălucitor.  Încet, încet galaxiiele se vor apropia din ce in ce mai mult,  până  în momentul în care  acestea se vor uni și vor forma o singură  mare galaxie.

Interesant

Propria noasta galaxie se va uni la un moment dat cu galaxia Andromeda, dar acest lucru  nu se va intampla decat peste foarte mult timp -  aprox. 5,000,000,000 ani.

Share:

Images

Galaxies Playing Tug of War
Galaxies Playing Tug of War

Printer-friendly

PDF File
936.1 KB